Hlavní obsah

Kuba: V každé straně občas selžou jedinci, ODS ale do Sněmovny patří

Novinky, val
Praha

Hostem předvolebního chatu Novinek byl v úterý úřadující předseda ODS Martin Kuba. Se čtenáři debatoval například o tom, jaké je nyní postavení občanských demokratů. Přiznal, že se jeho strana v minulosti dopustila chyb, přesto ale podle něj patří do Poslanecké sněmovny.

Rozhovor s úřadujícím předsedou ODS Martinem KubouVideo: Novinky

 
Článek

„Jsme si vědomi toho, že ODS určitě v minulosti neudělala vše správně a že se nám nevyhnuly ani konkrétní aféry jednotlivých lidí, ale přesto jsem přesvědčen, že je to strana s 23letou tradicí, která má více než 21 tisíc členů, kteří jsou poctiví a slušní lidé,“ uvedl Kuba. Česká demokracie podle něj potřebuje stabilní a tradiční pravicovou stranu. „ODS do Poslanecké sněmovny patří a jsem přesvědčen, že to v těchto volbách prokáže,“ uvedl.

Na adresu Petra Nečase prohlásil, že v každé straně občas dojde k selhání jedinců. „Tomu se prostě neumíme vyhnout. Je to stejné jako v každé společnost,i a já jsem nikdy netvrdil, že se to ODS nestalo nebo nemůže stát,“ řekl Kuba. Co se týče sobotní svatby Petra Nečase s Janou Nagyovou, prý o ní ani nevěděl.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Úřadující předseda ODS a lídr kandidátky v Jihočeském kraji Martin Kuba odpovídá čtenářům Novinek.

Úřadující předseda ODS se vyjádřil také k případným povolebním koalicím. Tu by jeho strana v žádném případě neuzavřela s komunisty. Nedokáže si prý představit ani jakoukoli koalici, kde by jeho strana nebyla schopná prosadit programové priority, se kterými jde ODS do voleb.

„Uvidíme, jak bude Sněmovna naskládána. Myslím, že o koalicích je třeba jednat až po volbách, ale za nás například vidím jako rizikový subjekt ANO, ve kterém se potkávají lidé levicově smýšlející až po lidi s pravicovými názory, a myslím, že pan Babiš bude mít velký problém, aby se tento subjekt choval politicky jednotně,“ uvedl Kuba.

Kuba se vyjádřil také k ožehavému tématu sociálních dávek. Jejich vyplácení chce strana vázat na veřejně prospěšné práce. „Nelze, aby někdo, kdo nepracuje, se měl téměř stejně jako někdo, kdo musí chodit do práce,“ uvedl.

Související téma

Foto: Petr Horník, Právo

Úřadující předseda ODS Martin Kuba po jednání s prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám