Hlavní obsah

Svobodní chtějí zrušit daň z příjmu

Právo, Jan Martinek

Strana svobodných občanů ve středu představila své lídry do sněmovních voleb, které vybrali registrovaní příznivci v elektronických primárkách. V Praze stranu povede předseda Petr Mach. Utká se tak například s Miroslavou Němcovou (ODS), Andrejem Babišem (hnutí ANO) či Karlem Schwarzenbergem (TOP 09).

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda Strany svobodných občanů Petr Mach

Článek

"Tito lidé o sobě jen říkají, že jsou pravice, ale my jako jediní máme v programu méně státu, více občanům. Na souboj se těším," uvedl Mach.

"Naším cílem je sebrat moc politikům," doplnil lídr Královéhradeckého kraje Vít Jedlička.

Mach: Uskupení kolem Bobošíkové je slepenec

Svobodní se též vymezili vůči volebnímu bloku Hlavu vzhůru Jany Bobošíkové. "Je to jen účelový slepenec, za kterým stojí snaha odpadlíků z jiných stran svézt se na jménu Václava Klause do Sněmovny. Nikdy by nás nenapadlo se k němu přidat a jsme rádi, že se k němu nakonec nepřidal ani Klaus," řekl Mach.

Uvedl také, že za Svobodné bude kandidovat i Klausův spolupracovník Ladislav Jakl, ale až příští rok v komunálních volbách. "Má zájem účastnit se primárek na Praze 1," potvrdil Mach. Jakl byl nominován Svobodnými v prezidentské volbě, ale nezískal potřebný počet podpisů.

Svobodní jdou do voleb s cílem zrušit některé daně, například daň z příjmu, která podle Macha není tak významná jako například DPH.

"Štíhlý stát rovná se bohatý občan," poznamenal Mach. Prosazují rovněž zrušení dotací a referendum o vystoupení z EU.

Anketa

Souhlasili byste se zrušením daně z příjmu?
Ano
75 %
Ne
25 %
Celkem hlasovalo 4908 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám