Hlavní obsah

Komunisté srovnali Obamu s Hitlerem: Dej pracky pryč od Sýrie

Novinky, jov

KSČM tvrdě zaútočila na amerického prezidenta Baracka Obamu, kterého kvůli postupu vůči Sýrii zmítané občanskou válkou přirovnali k nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi. Podle komunistů používá Obama stejný slovník. KSČM také burcuje, aby byla Obamovi odebrána Nobelova cena míru.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Barack Obama

Článek

Komunisté z Plzeňského kraje umístili na své oficiální webové stránky článek s názvem „Obamův slovník vůči Sýrii se nápadně podobá slovníku Adolfa Hitlera“. V něm píší, že Obama používá Hitlerovu rétoriku před rozpoutáním druhé světové války 1. září 1939. Poukazují mj. na Obamovy výroky, že USA nemohou nechat bez trestu útok chemickými zbraněmi v Sýrii.

„Pokud bychom hledali historickou paralelu, tak Barack Obama používá vůči Sýrii rétoriku Adolfa Hitlera, stejnou jako používal Hitler při přepadení Polska (přepadení rozhlasové stanice v Gliwicích, což byla provokace a záminka pro útok na Polsko), či výhrůžky naší zemi za údajné utlačování sudetských Němců a zdůvodnění následné okupace Československa fašistickým Německem,“ jsou přesvědčeni plzeňští komunisté.

KSČM straší třetí světovou válkou

Podle nich útok na Sýrii může přerůst v třetí světovou válku. „Svět se nachází na pokraji velkého válečného konfliktu na Blízkém východě, který může přerůst ve 3. světovou válku s nedozírnými následky pro celé lidstvo i tuto planetu. Záminkou pro vznik tohoto válečného konfliktu je případ použití chemických zbraní v Sýrii,“ píše se na webu plzeňské KSČM. „Obamo – dej pracky pryč od Sýrie!“ vyzývají pak komunisté.

Zároveň poukazují na chystanou petici, jejímž cílem je docílit odebrání Nobelovy ceny míru Obamovi. Věří, že v ČR bude mít akce úspěch. „Jak známo, Obama je nositelem Nobelovy ceny míru. Ve světě se připravuje petiční akce na Nobelův výbor, aby mu tato cena byla odebrána, protože se zpronevěřil jejímu významu a hodnotám. Dá se předpokládat, že v ČR se pod ní podepíše velké množství občanů,“ uvádí.

Vyzývají k zákroku proti veřejnoprávním médiím

KSČM si také stěžuje na zpravodajství veřejnoprávních médií o situaci v Sýrii. Podle mínění komunistů se „v nich opět rozjela ta štvavá válečná mašinérie“. Nově zvolený parlament, ve kterém může mít levice většinu, by podle nich měl ve veřejnoprávních médiích provést personální zásahy.

„Nově zvolený parlament by v nich měl zakročit a udělat zásadní personální změny. Tato média nehorázně, dlouhodobě manipulují veřejné mínění v naší zemi, vytvářejí virtuální realitu o dění v Sýrii a maskují válečné zločiny,“ vyzývají komunisté s tím, že „nejhorší jsou ČTK a Český rozhlas”.

Reklama

Výběr článků

Načítám