Hlavní obsah

Vedra budou pokračovat i nadále, ochladí se až ke konci srpna

Praha

Teplo, které v Česku trvá od minulého týdne, bude pokračovat i v dalších dnech. Český hydrometeorologický ústav ve zveřejněném měsíčním výhledu počasí předpovídá, že teploty od 29. července do 25. srpna překročí průměr pro toto období, který činí 18,4 stupně. Ani se srážkami to nebude valné.

Foto: Profimedia.cz

Vedra přejdou až ke konci srpna.

Článek

Nadcházející týden přitom bude se stoprocentní pravděpodobností teplotně výrazně nadprůměrný, naopak v posledním týdnu období od 19. srpna by mělo být už o něco chladněji. Srážkově bude celé období spíše průměrné až podprůměrné. Dlouhodobý srážkový průměr činí pro toto období 69 milimetrů.

Počátkem příštího týdne sice přes Česko přejde studená fronta spojená se silnými bouřkami a vydatnějšími srážkami, i tak bude podle meteorologů objem srážek v tomto týdnu podprůměrný až průměrný. O něco více by mohlo pršet až v následujících týdnech.

S příchodem studené fronty spadnou v úterý nejvyšší teploty na 26 až 28 stupňů. Neděle a pondělí budou ale ještě pořádně horké. V neděli podle předpovědí může teplota dokonce vystoupat až ke 40 stupňům Celsia a bude zatím nejteplejším dnem roku.

Nejvyšší teplota naměřená v Česku je 40,4 stupně, rekord padl loni 20. srpna v Dobřichovicích. Na přelomu července a srpna by se mělo počasí vrátit na teploty mezi 24 až 30 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám