Hlavní obsah

Seznam.cz pomáhá dobrovolným hasičům z Ústí nad Labem

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Částku ve výši 300 tisíc korun daroval dobrovolným hasičům z Ústí nad Labem internetový portál Seznam.cz. Jeho zástupci minulý týden ve čtvrtek členům sboru slavnostně předali potřebné vybavení, které si dobrovolníci za darovanou částku vybrali. Výpomoc se uskutečnila v rámci portálového programu Seznam se a pomáhej.

Seznam.cz pomáhá dobrovolným hasičům z Ústí nad LabemVideo: Novinky

 
Článek

Kalové a plovoucí čerpadlo, elektrocentrálu, nebo rozpěrné tyče, které hasiči používají například jako podpěry pro poškozené budovy nebo při vyprošťování u dopravních nehod. To vše bude nově sloužit dobrovolným hasičům z Ústí nad Labem. Z darované částky 300 tisíc korun také dovybavili základní výbavu novými hadicemi a uniformami.

„Plovoucí čerpadlo využijeme k čerpání vody především při povodních. Hlavní výhodou je, že plave na vodě a dokáže ji vysávat i z větších prostor. Elektrocentrála vytváří energii a bude nám sloužit například jako osvětlování při nočních zásazích. Kalové čerpadlo použijeme při zásahu ve více kontaminovaných vodách,“ popisuje využití jednotlivých strojů dobrovolný hasič Vladimír Brabec.

Užitečný dar potřebným

Seznam.cz hledal v rámci povodňové pomoci konkrétní příběh, kde by mohl prostřednictvím programu Seznam se a pomáhej podat pomocnou ruku. Oslovila právě výzva o pomoc Sboru dobrovolných hasičů v Ústí nad Labem. Především pro plné nasazení při pomoci lidem v průběhu záplav.

„Dobrovolníci nás na seznamu možností zaujali nejvíce, protože jsou v úplně jiné situaci v rámci financování — peněz mají výrazně méně než profesionální sbory. Často se na ně z našeho pohledu trochu zapomíná a přitom jejich pomoc je úplně stejně důležitá jako pomoc profesionálů,“ řekl Novinkám výkonný ředitel společnosti Seznam.cz Michal Feix.

Nespali a zachraňovali

V souvislosti s velkou vodou zasahovalo na 35 dobrovolných hasičů. Zprvu řešili přetékající strouhy a kanály, pomáhali se stavbou protipovodňových opatření a po opadnutí vody se podíleli na úklidu následků. Po maximálním vypětí si většina z nich přispala až po šestnáctém dnu povodňového nasazení.

„Znamená to pro nás hodně. Rozšířilo se tak naše vybavení, které bude sloužit k tomu, abychom byli použitelnější jako sbor i nadále. Toto je zatím největší dar v historii sboru, dostávali jsme menší sponzorské dary do výše 30 tisíc korun,“ uvedl velitel Sboru dobrovolných hasičů Ústí nad Labem II. Petr Gondek.

Společnost Seznam.cz proto věří, že tím pomohla dlouhodobě. Vybavením chce umožnit vyřešit nejen situaci a problémy po záplavách, ale dát hasičům zázemí i do budoucna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám