Hlavní obsah

Nečasova vláda před odchodem rozdělila čtvrt miliardy na odměnách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá vláda Petra Nečase (ODS) stihla před svým odchodem rozdělit zaměstnancům ministerstev odměny ve výši 243 miliónů korun. Je to třiapůlkrát více než za první pololetí loňského roku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zasedání bývalé vlády: Premiér Petr Nečas (ODS) naslouchá Karolíně Peake. Vedle ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09)

Článek

Informují o tom Lidové noviny (LN). Ministerstvo zemědělství vyplatilo v průměru na jednoho zaměstnance 28 716 korun – nejvíce ze všech resortů.

Podle exministra Petra Bendla (ODS) jsou peníze zasloužené, protože ministerstvo dokončilo zákon o potravinách, myslivecký zákon a uskutečnila se transformace podřízených organizací. „Řada lidí pracovala v podstatě bez víkendu i na povodňové agendě. Úřad zeštíhlel a snížil výdaje na svůj chod. Proto byly odměny, jaké byly. Ale chápu závist, která k těm otázkám vede,“ sdělil LN Bendl.

Nejvyšší absolutní částku, 97 miliónů korun, rozdělilo ministerstvo obrany. Jeho mluvčí Jan Pejšek tvrdí, že za pomoc při odstraňování škod po povodních si všech 29 000 zaměstnanců úřadu peníze zasloužilo.

Ani jedno z ministerstev letos v pololetí nenechalo úředníky bez odměn. Loni v půlce roku nevyplácela bonusy ministerstva životního prostředí a obrany. Ministerstvo dopravy před rokem rozdělilo na odměnách jen 23 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám