Hlavní obsah

Fischer nabídl Sobotkovi schůzku, chce rozptýlit pochybnosti o splacení kampaně

Ministr financí Jan Fischer nabídl předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi schůzku, na níž je připraven rozptýlit pochybnosti, které má Sobotka ohledně splacení dluhů Fischerovy prezidentské kampaně. V České televizi to uvedl mluvčí ministerstva financí Ondřej Šrámek. Sobotka v sobotu v rozhovoru pro Právo uvedl, že by měl být Fischer kvůli nejasnostem s financováním kampaně odvolán.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nový ministr financí Jan Fischer. V pozadí je premiér Jiří Rusnok.

Článek

Podle Šrámka se Fischer v sobotu s předsedou ČSSD spojil a nabídl mu příští týden osobní schůzku, „na které chce všechny případné pochybnosti pana Sobotky vysvětlit“.

„Potom, co se ukázaly souvislosti týkající se financování jeho prezidentské kampaně, je pro funkci ministra financí zcela nevěrohodný,“ konstatoval ve zmiňovaném rozhovoru Sobotka, podle něhož „jedinou možnou reakcí je odchod Jana Fischera z vlády“.

ČSSD v posledních dnech ústy některých svých představitelů naznačovala, že v případě, nepodaří-li se jí prosadit rozpuštění Sněmovny, mohla by vládu premiéra Jiřího Rusnoka v hlasování o důvěře podpořit.  [celá zpráva]

„Pokud Jan Fischer bude v té době ještě v Rusnokově vládě, pak to nepochybně bude přitěžující okolnost z hlediska rozhodování soc. dem.,“ přiznal ostatně Sobotka.

Reklama

Související články

Sobotka: Premiér by měl Fischera odvolat

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka vnímá ministra financí Jana Fischera jako velký problém vlády Jiřího Rusnoka. Podle něj by měl být Fischer odvolán, protože...

Výběr článků

Načítám