Hlavní obsah

Končící vláda uvolnila 150 miliónů pro zasahující při povodních

Novinky, val
Praha

Končící vláda Petra Nečase uvolnila bezmála 150 miliónů korun na mimořádné odměny pro policisty a hasiče, kteří se podíleli na záchranných a likvidačních pracích při červnových povodních. Informoval o tom mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra v demisi Jan Kubice.

Článek

„Jsem si samozřejmě vědom, že nikdo ze zasahujících nepomáhal kvůli odměnám. Stovky hodin tvrdé práce v terénu a v obtížných podmínkách ani penězi ocenit nejdou. Chtěl bych však ještě jednou všem poděkovat za skvěle odvedený zásah a kromě osobního poděkování přidat i finanční odměnu,“ prohlásil ministr vnitra v demisi Jan Kubice.

Podle webu ministerstva vnitra se na opatření v souvislosti s povodněmi podílelo zhruba 10 tisíc příslušníků Policie ČR, čtyři a půl tisíce příslušníků Hasičského záchranného sboru a 250 občanských zaměstnanců těchto sborů.

„Všem nasazeným příslušníkům a občanským zaměstnancům těchto sborů podílejícím se na úkolech při povodních bude udělena odměna ve výši 10 000 korun,“ vypočetl mluvčí resortu.

Podle něj vláda zároveň uvolnila 200 miliónů pro jednotky sborů dobrovolných hasičů, které při povodních zasahovaly.

Povodně Česko sužovaly zejména v prvním červnovém týdnu. Vyžádaly si 15 lidských životů a způsobily škody za desítky miliard korun.

Reklama

Související články

Povodně trápí Polsko

Jih a jihozápad Polska trápí povodně, napsala v úterý agentura DPA. Na mnoha místech je přerušena doprava, protože silnice a železniční tratě jsou neprůjezdné.

Výběr článků

Načítám