Hlavní obsah

Letecké záběry povodně od Prahy až po Ústí nad Labem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republiku trápí už třetím dnem rozsáhlé povodně. Podle posledních odhadů se bude hladina Labe ještě zvedat. Vltava, jejíž rozlití komplikuje život lidem v metropoli, a Berounka už kulminovaly. Výstraha před povodněmi s extrémním stupněm nebezpečí však stále platí v Praze, středních Čechách, Plzeňském, Jihočeském, Královéhradeckém a Ústeckém kraji. Záplavy si zřejmě vyžádaly životy už osmi lidí.

Záplavy od Prahy až po Ústí nad LabemVideo: Novinky

 
Článek

Tisíce domácností ve Středočeském, Ústeckém a Královéhradeckém kraji a v Praze zůstávají bez dodávek elektřiny. V evakuovaných oblastech byl odpojen i plyn.

Povodně v Praze zkomplikovaly provoz nejen ve veřejné dopravě. [celá zpráva]

Škody byly velkou vodou způsobeny i na železnici a silnicích, a to v řádech stamiliónů korun. Celkově pojišťovny odhadly škody způsobené povodněmi na miliardy korun.

Při návštěvě zle postižených Zálezlic v úterý premiér Petr Nečas (ODS) prohlásil, že na odstranění škod ve městech a obcích by mělo jít 5,3 miliardy korun.

Labe by mělo kulminovat až ve středu večer. Kvůli ochraně města nařídil v úterý ministr Petr Bendl (ODS) snížit odtok z Vltavské kaskády o 100 metrů krychlových za sekundu.

Reklama

Výběr článků

Načítám