Hlavní obsah

Povodňové strasti v Záběhlicích: Nejdřív nebyl písek, pak chyběly lopaty

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nečekaně paradoxní situací se museli vyrovnat obyvatelé Záběhlic, které zatopil rozvodněný Botič. Do garáží novostaveb postavených přímo u Hamerského rybníku se začala dostávat do garáží voda. Hasiči po částečném odčerpání byli odvolání k záchranám a evakuacím lidí, a tak se obyvatelé ze zhruba 120 bytů jali zachránit před vodou své garáže sami.

Foto: Stáňa Seďová , Právo

Strážníci naplňují pytle pískem.

Článek

„Dali nám pokyn, že máme jet do Zappy beton na Jižní spojce a tam si nabrat pytle s pískem. Jenomže tam nám oznámili, že není písek. A za dalších dvacet minut, že písek tedy už je, ale že jsou k dispozici jen dvě lopaty,“ svěřil se Právu s poněkud úsměvnou zkušeností jeden z majitelů bytu.

Aby se lidé nehádali, kdo si naplní pytel dřív, vymysleli to městští strážníci fikaně. „Původně jsme si pytle měli plnit sami, ale neměli jsme čím. Dvou lopat se tedy chopili strážníci a rozdělovali písek do pytlů a spravedlivě rozdávali. Odvézt pytle jsme si však už museli sami svými auty,“ dodal obyvatel novostavby, kterou hasiči celou evakuovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám