Hlavní obsah

ODS vládne s ČSSD v Brně a Plzni, ale v Praze ukazují prstem, řekl Schwarzenberg

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda TOP09 Karel Schwarzenberg odmítl nařčení vznesená občanskými demokraty po rozpadu koalice na pražském magistrátu. Schwarzenberg v Otázkách Václava Moravce v České televizi v neděli poukázal na to, že ODS sama velká města vede v koalici se sociálními demokraty a teď vidí problém v případné spolupráci ČSSD a topky v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zahraničí a předseda TOP09 Karel Schwarzenberg

Článek

„Oni nám vyčítají herezi. To je zajímavý postoj ze strany ODS,“ pronesl ironicky Schwarzenberg. Následně poukázal na to, že ODS a ČSSD svorně vládnou v mnoha velkých městech, například v Brně a Plzni.

Schwarzenberg ale současně naznačil, že dohoda se sociálními demokraty nemusí být na pořadu dne. On sám má výhrady. „Mám značně skeptický postoj k pražské sociální demokracii pod vedením pana Hulinského,“ prohlásil. Na poznámku, že Petr Hulinský už není šéf zastupitelů ČSSD, odvětil, že je stále „vlivný muž v pozadí“.

K situaci na magistrátu se v ČT vyjádřil i předseda pražské TOP09 a zastupující primátor hlavního města Tomáš Hudeček. Řekl, že chce, aby do 6. června bylo jasné, co bude dál. Nevyloučil žádnou z variant vládnutí, tedy pokračování koalice s ODS, anebo třeba menšinovou vládu TOP09 s podporou jedné ze stran.

Koalici s TOP09 při tom v neděli "téměř stoprocentně" vyloučil předseda zastupitelského klubu ČSSD v Praze Miroslav Poche.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám