Hlavní obsah

Vydržte proti havlistům, vyzývá Hájek prezidenta

Právo, jim

Za prezidenta Miloše Zemana se ve sporu o jmenování Martina Putny profesorem postavil Petr Hájek, někdejší vicekancléř Václava Klause. Na svém webu se zamýšlí nad pohnutkami, s jakými se Zeman do „střetu“ vydal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Hájek

Článek

Pokud si chtěl podle Hájka podobnou situaci jen otestovat, pak zapomněl, že Putna je „dokonalý typ se všemi atributy, které z něj činí nedotknutelného: novinář, levičák, ‚katolická buzna‘, ‚elitní‘ havlistický intelektuál, producent proticírkevních provokací a tak dále a tak dále“.

To z něj činí podle Hájka „perfektního politruka současné podoby bolševismu“.

V případě, že chtěl Zeman změřit síly vědomě, předpokládá Hájek, že Zeman „buď couvne – což je nejpravděpodobnější – a pak prohraje. Oslabí ho to, a po celou dobu svého prezidentství ponese důsledky. Nebo vydrží. Vyhrát samozřejmě nemůže, převaha je absolutní. Může však dosáhnout nějakého typu remízy, což by se vítězství rovnalo“.

„Válka začala. Může být dlouhá a změnit se v zákopovou. Nebo se z ní stane blitzkrieg s bleskovým vítězstvím havlistů,“ uvažuje Hájek. Závěrem pak prezidentovi poděkoval a vyzval jej: „Vydržte!“

Hájek má blízko k ultrakonzervativnímu hnutí D. O. S. T., které vedl Ladislav Bátora. Ten se na doporučení Hradu stal vysokým úředníkem školství. Proslul mimo jiné transparentem Intelektuálové, jděte už do hajzlu a protesty proti Prague Pride před dvěma lety. V reakci na to Putna šel v průvodu s transparentem Katolické buzny zdraví Bátoru, který je mu teď na překážku pro jmenování profesorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám