Hlavní obsah

Vítr v bouřkách lámal stromy, jeden spadl na rodinný dům

Aktualizováno

Silné bouřky, které v neděli navečer přecházely přes Českou republiku, byly provázeny silným větrem, který lámal stromy. Na jihu Čech podemlela voda trať v úseku Radomyšl–Strakonice, další úseky byly neprůjezdné kvůli popadaným větvím. Polomy blokovaly i některé silnice na Vysočině. V jablonci nad Nisou spadl strom na rodinný dům.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Článek

"Bříza spadla na dům před 22:00 v Měsíční ulici," uvedla krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Další popadané stromy na severu Čech blokovaly v kraji komunikace. Jeden spadl na rychlostní silnici R35 mezi Libercem a Hodkovicemi nad Mohelkou, další zablokoval silnici z Kacanov ve směru na Turnov.

Na Vysočině hasiči nejčastěji zasahovali na Pelhřimovsku, kde vyjížděli k 45 událostem. Stromy ležely na silnicích například u Ústrašína, Košetic, Vyklantic, Onšova nebo u obce Libkova Voda. Na Havlíčkobrodsku zasahovali hasiči jedenáctkrát. Popadané stromy z komunikací odstraňovali u Kožlí, Hněvkovic nebo Ledče nad Sázavou.

Ve Zvěrkovicích na Třebíčsku hořela po úderu blesku lípa. Požár se obešel bez zranění.

Na jihu Čech měli hasiči nejpilněji na Strakonicku. "Nejedná se o dramatickou situaci, ale v době silného deště tam nefungovaly kanály," popsala mluvčí krajských hasičů Vendula Matějů. Hasiči také čerpali vodu z domů; mimo jiné z kanceláří na strakonickém zámku a z místností tamního městského úřadu.

Popadané stromy v neděli večer omezily i železniční dopravu na trati Plzeň–Cheb.

Reklama

Výběr článků

Načítám