Hlavní obsah

Miloslav Čermák vystřídal v čele karlovarské krajské ČSSD Pánika

Právo, vor
Karlovy Vary
Aktualizováno

Novým karlovarským krajským předsedou ČSSD byl v sobotu na krajské konferenci strany v Chebu zvolen dosavadní člen krajského výkonného výboru a náměstek hejtmana Miloslav Čermák ze Sokolova. Ve funkci vystřídal Jakuba Pánika z Chebu, který byl do této funkce zvolen teprve před necelým půl rokem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nový karlovarský krajský předseda ČSSD Miloslav Čermák (vlevo). Vedle jeho stranický kolega a hejtman kraje Josef Novotný.

Článek

Ačkoliv to v sobotu po konferenci krajští představitelé strany vehementně popírali, zlomily mu evidentně vaz problémy ohledně Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad.

První stranická jednání směřující k odvolání krajského předsedy totiž začala v době, kdy Evropská komise popsala ve své zprávě Pánikův střet zájmů při výběru dodavatele na rekonstrukci Becherovy vily v Karlových Varech.

Pánik byl totiž obchodním ředitelem firmy, která se o zakázku ucházela, ale přitom seděl v komisi, která otvírala obálky s nabídkami. Policie věc již dříve šetřila, odložila ji však. Pro odvolání Pánika z čela krajské organizace strany zvedlo ruku 49 z celkových 79 delegátů. Pro Čermáka hlasovalo 56 delegátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám