Hlavní obsah

V Ostravě se slavilo. Slůně Rashmi svůj narozeninový dort vzalo útokem

– Ostrava
Právo, Denisa Telaříková

S velkou netrpělivostí čekala v sobotu slonice Rashmi na dort, který jí k jejím druhým narozeninám připravili ošetřovatelé v ostravské zoo. Jakmile se otevřela vrata do pavilónu slonů, tak se na dort plný ovoce a sena vrhla. S pojídáním dobrot dvouletému slůněti pomohla i jeho matka, slonice Johti.

Slůně Rashmi dostalo dortVideo: Denisa Telaříková, Právo

 
Článek

„Na rozdíl od minulého roku, kdy k prvním narozeninám Rashmi dostala dort z ovoce, jsme do něj letos přidali i seno. Je to proto, že slůně už vyrostlo a seno tvoří podstatnou část jeho krmné dávky,“ popisoval ošetřovatel ostravských slonů Pavel Zvolánek. Dodal, že v dortu kromě sena byla vařená rýže, melouny, ananas, banány, červená paprika, ledový salát a také hroznové víno, které má Rashmi nejraději.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Slůně Rashmi dostalo k druhým narozeninám dort

Oslava druhých narozenin Rashmi se v ostravské zoo uskutečnila v sobotu o půl třetí odpoledne při mimořádném komentovaném krmení. Pavilon slonů byl plný malých i velkých gratulantů. Ošetřovatelé návštěvníkům popsali celé dva roky života malé sloní slečny. Ukázali jim i její vypadlý zub.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Slůně Rashmi dostalo k druhým narozeninám dort

Ostravská zoo doufá, že jejich sloní slečna již překonala nejkritičtější období v odchovu. Zdejší ošetřovatelé slonů se nyní připravují na další sloní porod. Ten by měl přijít příští rok na jaře. Slonice Vishesh, která je sestrou Rashmi, očekává svého druhého potomka. První slůně se jí narodilo zároveň s Rashmi před dvěma lety. Avšak sloní kluk po měsíci uhynul na selhání oběhového systému a celkovou sepsi.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Slůně Rashmi dostalo k druhým narozeninám dort

Slůně Rashmi, česky Paprsek, je prvním odchovaným slůnětem v historii českých i slovenských zoologických zahrad. Přesně dva roky slůněti byly v pátek 12. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám