Hlavní obsah

Na silnicích leží zbytky sněhu, hrozí náledí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé sobotní ráno s teplotami klesajícími na východě a severu Čech pod deset stupňů pod nulou komplikuje situaci na vozovkách, silnice místy mohou namrzat. Ve vyšších polohách na nich navíc leží zbytky sněhu. Na Vsetínsku, kde se teplota pohybuje od minus devíti do minus čtyř stupňů, sněží, což ztěžuje dopravu i na silnicích vyšších tříd.

Článek

Zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření leží na silnicích první třídy na Vsetínsku. Cesty jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Viditelnost zhoršují sněhové přeháňky a situaci komplikuje silný vítr. Řidiči musí být opatrní také v Buchlovských kopcích na hlavním tahu na Brno, kde se může tvořit námraza.

Na silnicích nižších tříd ve vsetínském okrese je místy zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Ostatní silnice ve Zlínském kraji jsou holé a suché, jen v Hostýnských vrších na Kroměřížsku je místy uježděná vrstva sněhu krytá posypem. Podobně je tomu ve vyšších polohách Zlínska v okolí Brumova-Bylnice u slovenských hranic.

V Krkonoších a Orlických horách zůstává na silnicích místy uježděný sníh. Se zledovatělou sněhovou vrstvou musejí řidiči počítat i na dalších místech ve výše položených oblastech na východě Čech.  Opatrní by měli být motoristé v okolí Hlinska, Lanškrouna, Poličky, Vysokého Mýta, Žamberka a v Železných horách. Na Orlickoústecku mohou vozovky namrzat.

Silnice v Libereckém i Ústeckém kraji jsou většinou suché a vymrzlé. V Jizerských i Krušných horách a na Děčínsku je na vozovkách nižších tříd ujetá vrstva sněhu krytá posypem. V Jizerských horách se na otevřených úsecích mohou tvořit sněhové jazyky, v Krušných horách se vyskytují mlhy. Dálnice D8 ve směru k hranicím s Německem je mokrá.

Doprava je podle policie zatím plynulá, ráno se stala jen jedna nehoda na Liberecku. Ve Višňové sjelo auto do příkopu, nikomu se ale nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám