Hlavní obsah

Potápěči ve Vltavě opět pátrají po sraženém muži

Právo, cie
Praha

V pravé poledne se do ledové Vltavy znovu ponořili potápěči, aby pokračovali v pátrání po dvaačtyřicetiletém muži, kterého v úterý večer náraz auta odmrštil z pražského Mánesova mostu do vody. Právu to potvrdil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. V řece skončila i o rok starší žena. Tu se potápěčům po půl hodině podařilo vytáhnout, záchranáři ji úspěšně resuscitovali, ale nakonec po několika hodinách zemřela v nemocnici.

Foto: HZS Praha

Vozidlo, které na mostě havarovalo

Článek

Včera se do hledání zapojila desítka potápěčů, kromě pražských asistovali i jejich středočeští kolegové.

„Pod hladinou mohou strávit maximálně půl hodiny, před dalším ponorem musejí dvě až tři hodiny odpočívat, aby neutrpěli újmu na zdraví,“ přiblížil Hulan.

Pod vodou podle nich panuje velmi špatná viditelnost, muži ve skafandrech dohlédnou maximálně 30 cm před sebe, takže se orientují spíš po hmatu. Plují v hloubce tří až šest metrů.

Potápěči hledají ve Vltavě muže, kterého srazilo auto z mostu. Práci komplikuje silný proudVideo: Novinky

Přestože od tragédie uplynuly dva dny, policisté nevylučují, že by se nešťastník mohl v šoku dostat z vody sám a být, byť zraněný, stále na živu. Proto bedlivě kontrolují vltavské břehy, všechna křoví, zákoutí.

Proč se nehoda s katastrofálními následky stala, policie ještě neví. Důkladně prověřuje několik verzí, podle Hulana se nejpravděpodobnější jeví selhání lidského faktoru.

Řidič (67) skončil v Ústřední vojenské nemocnici, vyšetřovatelé s ním mluvili několik hodin po události. Vyslechnut bude, až to dovolí jeho psychický a zdravotní stav. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám