Hlavní obsah

Hašek si neumí představit vládu s komunisty

Vládní koalice s komunisty po příštích volbách je pro místopředsedu ČSSD Michala Haška nepředstavitelná. Současná KSČM je nezreformovanou stranou, řekl v pondělí v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes. Podobně se nedávno vyjádřil i šéf strany Bohuslav Sobotka, podle kterého komunistickou stranu velmi často v personálních otázkách dohání její minulost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředseda ČSSD Michal Hašek

Článek

"Miroslav Grebeníček se ve Sněmovně otírá o Jana Palacha, Marta Semelová adoruje pohraničníky. Komunisté chodí dávat věnce na hrob Klementa Gottwalda. Pokud se komunisté jasně neoddělí od těchto věcí a v programu neopustí věci, jako je útok na soukromé vlastnictví, je pro mě nepředstavitelná vládní koalice s KSČM," uvedl Hašek.

Spolupráce na nejvyšší politické úrovni by podle něj kopírovala vývoj v krajích, kde se ČSSD s komunisty v řadě případů nakonec domluvila. "...já odmítám řešit skandály, že nějaký ministerský náměstek byl agentem StB. Nemůžeme dovést komunisty do Strakovy akademie hlavním ani bočním vchodem," prohlásil Hašek.

S pravicí o hlasy soupeřit nebudeme

ČSSD bude podle něj v příštích volbách soupeřit o hlasy právě s komunisty a Stranou práv občanů - zemanovci.

"My nebudeme o hlasy bojovat s ODS nebo s TOP 09. Není normální, že jsme několik posledních voleb vyhráli, ale také přišli o mnoho voličů. Musíme se snažit, aby ti lidé měli důvod se vrátit k ČSSD," dodal Hašek.

Reklama

Výběr článků

Načítám