Hlavní obsah

Nečas: Žádným jiným resortem se teď nezabývám jako ministerstvem práce

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Petr Nečas se pozastavil nad tím, v jakém stavu se nachází ministerstvo práce a sociálních věcí, které po Jaromíru Drábkovi loni převzala Ludmila Müllerová. Jejím resortem se teď prý Nečas zabývá víc než kterýmkoli jiným.

Foto: Jan Švábek, Právo

Premiér Petr Nečas

Článek

„Žádným jiným resortem se teď nezabývám jako ministerstvem práce a sociálních věcí,“ konstatoval Nečas s tím, že ministerstvo „budí velmi vážné znepokojení“.

Právě na toto ministerstvo se v současnosti valí kritika například za projekt sociálních karet. V tomto případě podle Úřadu pro ochranu osobních údajů resort dokonce neoprávněně nakládá s citlivými daty. ÚOOÚ proto nařídil, aby tento stav do konce června napravilo. Řešením je i zastavení celého projektu. [celá zpráva]

Nedávno se zase lidé obraceli na Müllerovou v souvislosti s opožděnými dávkami. [celá zpráva]

Odpovědnost nenese současné vedení

Podle Nečase však za stav ministerstva nenese odpovědnost Müllerová, nýbrž minulé vedení. „Ale nese odpovědnost za to, že budou problémy řešeny,“ dodal. S ministryní prý opakovaně jedná.

Podle budoucího prezidenta Miloše Zemana zdědila Müllerová problémy na ministerstvu od Drábka. "Já si především myslím, že sKarty jsou naprostý nesmysl. Ale to nejde ani tak za paní Müllerovou, jako za panem Drábkem," citovala ho ČTK.

Reklama

Související články

Ministerstvo práce dostane pokutu za sKarty

Ministerstvo práce a sociálních věcí dostane od Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) pokutu. Úřad ji uloží na základě výsledků kontroly, kterou na...

Nezaměstnanost je v Česku rekordní

Míra nezaměstnanosti v Česku překonala podle staré metodiky desetiprocentní hranici, čímž vystoupala na nejvyšší hodnotu od roku 1993, tedy od vzniku...

Výběr článků

Načítám