Hlavní obsah

Fischer dluží za volební kampaň sedm až osm miliónů korun

Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer dluží za svou volební kampaň sedm až osm miliónů korun. Na transparentním účtu má však momentálně jen 17 tisíc korun. Nyní jedná se svými sponzory, jak dlužnou částku uhradit.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Fischer ve své kanceláři

Článek

Napsala to čtvrteční Mladá fronta Dnes (MfD). Fischer jí potvrdil, že dluh je "několik miliónů korun". "Jednám se svým největším sponzorem, případně dalšími sponzory," řekl deníku.

Největším dárcem byl miliardář Tomáš Chrenek, ten však sdělil, že o žádném dalším daru nejedná. Ani druhý největší sponzor, směnárník Mikuláš Šveda, prý už o dalším sponzorování neuvažuje.

31. ledna ukončila činnost Fischerova kancelář. Když bylo nutné zaplatit zaměstnancům mzdy a uhradit další výdaje, Fischer musel poslat 350 000 korun ze svých prostředků. Prodává se také zařízení kanceláře, výtěžek půjde na doplacení faktur.

Fischer nyní odjíždí na třítýdenní dovolenou. Na ní chce přemýšlet o tom, co bude dělat dál. Ve hře je i založení nové politické strany, napsala MfD.

Reklama

Související témata:

Související články

Poraženým voleb je Jan Fischer

V prvním kole první prezidentské volby je sedm poražených, jeden však vyčnívá nade všemi. Jeho pozice se zdála neotřesitelná. Na začátku kampaně mu první...

Výběr článků

Načítám