Hlavní obsah

Maskot Zemanova hlavního stanu? Kocour Ferda je u všeho důležitého

Novinky, Jiří Ovčáček

V kanceláři budoucího prezidenta Miloše Zemana v pražské Loretánské ulici se střídají politici jako apoštolové na orloji. Jak se ale zdá, hlavní postavou domu, ve kterém se schůzky konají, je ve skutečnosti zrzavý kocour Ferda. Nepatří nikomu, je tak vlastně bezdomovcem. Většinou ale nechybí u důležitých událostí.

Foto: Jiří Ovčáček, Novinky

Kocour Ferda

Článek

Kocour Ferda už před časem přišel podle místních o pečovatelku, která se z pražských Hradčan odstěhovala. Mohutný zrzavý kocour se tak stal bezdomovcem, to ale neznamená, že by výrazně strádal. Mrazivé dny tráví v restauraci nacházející se pod Zemanovou kanceláří.

Foto: Jiří Ovčáček, Novinky

Kocour Ferda

Na noc se většinou uchyluje do sklepa domu v Loretánské ulici. Občas podle jednoho z členů Zemanova týmu zavítá i přímo do „prezidentské“ kanceláře, kde mu je servírováno mléko. Lidé z Loretánské si na zvířecího návštěvníka natolik zvykli, že stačí kocouří pokyn a mňouknutí, a vždy se najde někdo, kdo otevře dveře.

Ferdu v žádném případě nerozhodí návštěvy politiků ani desítky novinářů, kteří v Loretánské často čekají. Kocour se přišel podívat dokonce i na mumraj při vyhlašování výsledků prvního kola přímé volby prezidenta, kdy restaurace praskala ve švech a žurnalisté tam byli doslova namačkáni.

Foto: Jiří Ovčáček, Novinky

Kocour Ferda

V průběhu dne většinou ulehne na některou z lavic v restauraci a spokojeně usne. Tak tomu bylo i v úterý v podvečer, kdy Zemana přišel navštívit premiér Petr Nečas (ODS). [celá zpráva]

Zatímco před domem, v malém průchodu a v restauraci čekali novináři na předsedu vlády, Ferda spokojeně oddychoval a dával najevo, že ho snad nic nerozhází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám