Hlavní obsah

Ke konci týdne se ochladí až na -12, sněžit může i v nížinách

– Praha
Novinky, val

Od středy se začne v Česku ochlazovat, výrazně pak teploty klesnou o víkendu. V horských oblastech se dočkáme sněhové nadílky, místy ale bude sníh padat i v nížinách. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V příštích dnech bude Českou republiku ovlivňovat chladnější vzduch vanoucí od severu a severozápadu. Už ve středu proto denní maxima nepřekročí 6 stupňů Celsia. Zpočátku dne bude oblačno, odpoledne může být přechodně i polojasno s občasnými sněhovými přeháňkami. "Na horách bude sněžení četnější, smíšené srážky se vyskytnou jen v nejnižších nadmořských výškách, spíš už to ale bude sníh," řekla Honsová.

Řidiči, pozor na náledí

Řidiči by se měli mít na pozoru před sněhovými jazyky, které se vlivem čerstvého větru mohou vytvářet v horských oblastech. Nadále platí výstraha meteorologů před náledím, a to až do pátečního rána.

Další ochlazení přijde ve čtvrtek. Ráno naměříme -6 až -2 stupně, odpoledne -1 až 3 stupně Celsia. Převládat bude oblačno až zataženo, sněžení ale bude jen slabé.

O víkendu až -12

Páteční ranní maxima dosáhnou -3 až -7 stupňů, odpolední maxima se budou pohybovat mezi -2 až 2 stupni. Celý den bude oblačno, místy se sněžením nebo sněhovými přeháňkami.

Výrazně klesnou teploty o víkendu, kdy ranní minima dosáhnou -4 až -8 stupňů, při zmenšené oblačnosti až -12 stupňů. V sobotu přes den naměříme -3 až 1 stupeň, v neděli -5 až 0 stupňů. Zejména v horských oblastech lze očekávat sněžení.

Příští týden ještě přituhne

Ani v příštím týdnu meteorologové neočekávají oteplení. Naopak podle Honsové se může ještě ochlazovat a přibude sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám