Hlavní obsah

Středočeská organizace ODS nabírala černé duše

Praha

Jedna ze středočeských organizací ODS nabírala podle televize Nova do svých řad černé duše, jako členy zapsala do strany lidi, kterým náborčí řekla, že jsou najímáni na brigádu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

ilustrační foto.

Článek

Náborčí strany podle Novy dvěma čerstvě plnoletým dívkám slíbila brigádu za tisíc korun, měly hlasovat na schůzi místního sdružení. Po několika dnech ale zjistily, že jsou z nich plnohodnotné členky ODS. Jedna z nich se stala členkou ODS ve středočeských Černolicích, trvalé bydliště má přitom v Jílovém u Prahy. Dívka televizi řekla, že ví skoro o deseti podobných případech.

Vedení strany následně zrušilo místní sdružení v Černolicích. "Vedení ODS tu situaci monitoruje, ustavilo zvláštní tým, který se bude snažit situaci prošetřit," řekl k tomu mluvčí ODS Tomáš Bartovský.

Člen výkonné rady strany za Prahu-západ Zdeněk Pánek uplácení odmítl. "Velrybářské praktiky jsou dnes vážným nebezpečím pro každou politickou stranu. To ale opravdu není případ Prahy-západ," řekl Nově. Lidé neoprávněně zapsaní mezi členy ODS podle televize zvažují, že se obrátí na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám