Hlavní obsah

Zeman hýřil dobrou náladou, chce být podle svých slov i nadále poslem dobrých zpráv

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jov

Budoucí prezident Miloš Zeman v pátek uzavřel seznamování se s úřadem v dobré náladě. Novinářům v podvečer popřál dobrou noc a vyjádřil naději, že i nadále bude poslem pozitivních zpráv.

Miloš Zeman přijíždí za svým volebním štábemVideo: Novinky

 
Článek

"Doufám, že vám budu přinášet i nadále samé pozitivní a pravdivé zprávy. Nashledanou a dobrou noc,“ rozloučil se s novináři Zeman.

Ten se v pátek setkal ve své kanceláři v pražské Loretánské ulici s hradním kancléřem Jiřím Weiglem a šéfem Správy Pražského hradu Ivo Velíškem.

Budoucí hlavu státu už hlídá jen policie

V pátek rovněž skončil dosavadní dualismus, kdy se o bezpečí nastupující hlavy státu starali policisté spolu se soukromou ochrankou.Ukončení soukromé ochrany potvrdil Novinkám předseda SPOZ Vratislav Mynář.  "Počínaje dneškem hlídá Zemana už jen policejní ochranná služba," uvedl.

Kancléř Weigl po zhruba hodinu a půl dlouhém rozhovoru se Zemanem a jeho týmem neprozradil o obsahu schůzky žádné podrobnosti. "Šlo o pracovní jednání nezbytné před převzetím funkce panem prezidentem a před inaugurací, která bude 8. března. Výsledky uvidíte v reálu," řekl novinářům.

Právě o Weiglovi zvolený prezident už dříve prohlásil, že by si ho ponechal na Hradě. Weigl se však nechal slyšet, že odejde spolu s Václavem Klausem. [celá zpráva]

Odpoledne za Zemanem dorazil šéf hradního protokolu Jindřich Forejt.

Příští týden dojde na oficiální fotografování

Brzy vznikne Zemanův oficiální prezidentský portrét. "Fotografování bude v průběhu příštího týdne," prozradila Zemanova mluvčí Hana Burianová. Zeman si po schůzce s Weiglem a Velíškem udělal přestávku na oběd se svým týmem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Miloš Zeman po příjezdu do Loretánské ulice.

Zeman byl před pátečním jednáním v dobré náladě. "Jsem stále stejně krásný, nezměnil jsem se," uvedl.

Dorazili Emmerová i Jansta

Před polednem do Loretánské ulice dorazila také bývalá ministryně zdravotnictví a současná senátorka Milada Emmerová (ČSSD). Ta mu už dříve vyjádřila podporu.

Za Zemanem do kanceláře přišel i lobbista ČSSD a šéf ČSTV Miroslav Jansta. Při odchodu uvedl, že byl budoucímu prezidentovi poblahopřát.

Jansta zároveň vyloučil propojení na advokáta Vladimíra Zavadila, který si zadal v deníku Blesk inzerát proti Karlu Schwarzenbergovi. „Dvanáct let u mne není, já jsem to ani nevěděl, zjistil jsem to z internetu v deset večer,“ řekl Jansta k Zavadilovi a inzerátu.

Zemanovi přišel odpoledne do jeho kanceláře gratulovat i bývalý šéf pražské ČSSD a poslanec Petr Hulinský.

O nových spolupracovnících už má prý jasno

Nově zvolený prezident by měl v pátek rovněž začít řešit personální složení svého týmu, stěhování na Hrad a podrobnosti inaugurace, která se uskuteční 8. března.

Už ve čtvrtek po návratu ze čtyřdenního odpočinku na Vysočině v Praze Zeman oznámil, že si již vybral lidi do svého nového týmu. Odmítl ale sdělit konkrétní jména. Řekl jen, že jde o lidi z jeho štábu, kteří mu pomohli vyhrát prezidentskou volbu. [celá zpráva]

Podle ČTK bude jedním z jeho nových spolupracovníků Jaroslav Hlinovský, bývalý zaměstnanec komunistického funkcionáře a Zemanova přítele Miroslava Šloufa.

Reklama

Související témata:

Související články

Remek: Se Šloufem jsem o Zemanovi nemluvil

Europoslanec zvolený za KSČM a první čs. kosmonaut Vladimír Remek včera popřel tvrzení lobbisty Miroslava Šloufa, že spolu jednali o podpoře Miloše Zemana...

Výběr článků

Načítám