Hlavní obsah

Kancléř Weigl se Zemanem na Hradě pokračovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedoucí kanceláře prezidenta Jiří Weigl nebude po zvolení Miloše Zemana pokračovat na Pražském hradě. Oznámil to mluvčí Hradu Radim Ochvat. Zeman před druhým kolem volby uvedl, že by si Weigla ve funkci kancléře ponechal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Weigl

Článek

"Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Jiří Weigl nebude po skončení mandátu prezidenta Václava Klause pokračovat ve své současné funkci na Pražském hradě," sdělil Ochvat.

Podle něj si Weigl "velmi váží slov, která na jeho adresu pronesl v průběhu volební kampaně nově zvolený prezident Miloš Zeman, i toho, že se o něm vyjádřil jako o pro něho přijatelné osobě na funkci kancléře. Nicméně, Dr. Weigl po 23 letech spolupráce s Václavem Klausem považuje za správné odejít se současným prezidentem," dodal mluvčí.

"Já jsem neslyšel po dobu, co je kancléřem, mám dojem, že je to asi tak deset let, nějaké výrazné stížnosti na profesionální výkon funkce Jiřího Weigla," uvedl před pár dny Zeman.

Weigl je řadu let blízkým spolupracovníkem současného prezidenta Václava Klause. Je i ředitelem obecně prospěšné společnosti Institut Václava Klause. Ten se po Klausově odchodu z funkce stane jeho základnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám