Hlavní obsah

Franz: Vybírám mezi ptačí a prasečí chřipkou, volím Zemana

Novinky, jov, val
Aktualizováno

Neúspěšný prezidentský kandidát Vladimír Franz se rozhodl po několika dnech mlčení prozradit, koho v druhém kole prezidentské volby podpoří. Svůj hlas dá Miloši Zemanovi. Výběr mezi ním a Karlem Schwarzenbergem přirovnal k rozhodování mezi prasečí a ptačí chřipkou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Franz

Článek

"Je před námi druhé kolo prezidentské volby, ve kterém mám jako občan na výběr mezi prasečí a ptačí chřipkou. Vybral jsem si tedy chřipku prasečí," napsal Franz v prohlášení.

V něm zároveň zdůraznil, že jeho rozhodnutí není návodem či doporučením, koho volit, a každý by se měl řídit vlastním úsudkem.

Jak uvedl Franz dříve, volby chápe jako ryze osobní rozhodnutí a projev nikým nemanipulované svobodné vůle každého. "A chcete-li opravdu vědět, komu nakonec dám hlas? Miloši Zemanovi. Jeví se mi - se všemi chybami i přednostmi - přeci jen čitelnější. Neboť na náhlou eskalaci snu o 'životě v kýči' příliš nevěřím," dodal.

Fischer doporučení nevydal

Franz se před dvěma týdny v prvním kole prezidentských voleb umístil na pátém místě. Volilo ho necelých sedm procent lidí. Bezprostředně po zveřejnění výsledků odmítl sdělit, koho podpoří.

Také další neúspěšný kandidát Jan Fischer se ve čtvrtek Novinkám vyjádřil k druhému kolu voleb. Voličům nevydal žádné doporučení, ale zopakoval, že nepodpoří Karla Schwarzenberga. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám