Hlavní obsah

Vyřazený kandidát Dlouhý doporučil volit Schwarzenberga

Novinky, val

Vladimír Dlouhý, jehož přihlášku k prezidentským volbám ministerstvo vnitra odmítlo, vyzval v úterý voliče, aby podpořili Karla Schwarzenberga. Jan Fischer ani Miloš Zeman podle něj nemohou přinést potřebnou změnu politiky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Dlouhý

Článek

"Karel Schwarzenberg ví o domácí i zahraniční politice hodně. Má solidní jméno ve světě. Nebojí se a nenechá sebou manipulovat. Je vtipný a umí mluvit s lidmi. Umí ale také naslouchat jiným názorům a politiku považuje za službu, nikoliv za zdroj obživy," zdůvodnil svou volbu Dlouhý.

Podle něj Schwarzenberg nereprezentuje tak zásadní obrat od politiky jako Vladimír Franz, ale "ze všech dalších vážných kandidátů je nejméně propojen s dnešními politickými a ekonomickými strukturami".

"Naše země nepotřebuje revoluci, nepotřebuje tedy Vladimíra Franze. Potřebuje však změnu a tu nepředstavují ani Jan Fischer, ani Miloš Zeman, Karel Schwarzenberg však k nastartování takové změny přispět může," dodal.

Přiznal, že se s ministrem zahraničí sice liší v názorech na řadu věcí, jako je evropská integrace, vztah s Ruskem nebo politika TOP 09. Přesto požádal své příznivce a podporovatele, aby zvážili, zda by neměl jejich hlas dostat právě Schwarzenberg.

Reklama

Výběr článků

Načítám