Hlavní obsah

Technická správa komunikací Prahy chybovala v tendru za 340 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Technická správa komunikací hlavního města Prahy chybovala v tendru s předpokládanou hodnotou 340 miliónů korun na údržbu zeleně. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zadávací řízení zrušil. Rozhodnutí je pravomocné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Technická správa komunikací podle ÚOHS nastavila chybně jeden z kvalifikačních předpokladů. Do tendru se mohly přihlásit pouze firmy s pojištěním na jednu škodnou událost ve výši 100 miliónů korun. To ale podle ÚOHS neodpovídalo druhu, rozsahu a složitosti zakázky.

"Zadavatel v žádném ze svých vyjádření neuvedl žádné konkrétní skutečnosti, které by prokazovaly, že v souvislosti s údržbou komunikační zeleně v minulosti vznikla škoda ve výši například desítek miliónů korun," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.

TSK už podle mluvčího Tomáše Mrázka oznámila uchazečům tendru, že byl zrušen. "V tuto chvíli analyzujeme další možnosti. Zda vyhlásit novou soutěž, ve které zohledníme připomínky úřadu, či budeme pokračovat v dosavadní praxi, kdy jsme jednotlivé firmy oslovovali na základě průzkumu trhu," sdělil Mrázek.

Součástí i havarijní práce

Technická správa komunikací podle antimonopolního úřadu dál chybovala tím, že jeden z technických kvalifikačních předpokladů, který se týkal seznamu významných služeb uchazečů, nestanovil transparentně. Mohlo to mít vliv na počet firem, které se do tendru přihlásily.

Technická správa komunikací zakázku vypsala loni v dubnu. Tendr se týkal údržby zeleně především v okolí pozemních komunikací. Součástí předmětu zakázky byly také havarijní práce.

Výběr článků

Načítám