Hlavní obsah

Teploty v lednu vyšplhají až k osmi stupňům, sněžit bude jen na horách

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí v období od 21. prosince do 20. ledna nového roku bude teplotně i srážkově nadprůměrné. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Po většinu tohoto období bude oblačno až zataženo s občasnými srážkami. Ty budou spíše dešťové, sněžit má především na horách.

Předpověď počasí od 21. prosince do 20. lednaVideo: Novinky

 
Článek

Od pátku až do konce prosince bude převládat oblačno až zataženo s občasnými srážkami. Ty budou zpočátku převážně sněhové, postupně ale budou přecházet v dešťové, přechodně i mrznoucí. Nejnižší noční teploty budou zpočátku klesat na 0 až -5 stupňů, pak se ale oteplí na 6 až 0 stupňů. Naopak denní maxima se budou zpočátku období pohybovat mezi -2 až 4 stupni, ke konci dekády mezi 2 až 8 stupni.

V první dekádě roku 2013 bude mít počasí proměnlivý charakter a srážky budou četnější než koncem prosince. Na horách budou většinou sněhové, v nižších polohách střídavě dešťové a sněhové. Noční teploty mohou při zmenšené oblačnosti klesnout až k -10 stupňům Celsia. Denní maxima se budou převážně pohybovat mezi 2 až 8 stupni, při krátkodobém přechodném ochlazení kolem nuly.

V období od 11. do 20. ledna bude podle ČHMÚ „pokračovat oblačné počasí, občas déšť nebo déšť se sněhem, na horách srážky přechodně sněhové“. Ubývání oblačnosti na polojasno očekávají meteorologové pouze krátkodobě. Noční teploty se v tomto období budou pohybovat od -3 do 3 stupňů Celsia, přes den naměříme 1 až 7 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám