Hlavní obsah

Z Fischerova volebního účtu si lidé udělali diskuzní fórum

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Transparentní účet prezidentského kandidáta Jana Fischera začal připomínat internetové diskuzní fórum. Přispěvatelé, kteří mu na účet pošlou drobnou částku, nejčastěji jeden halíř či jednu korunu, do poznámky pro příjemce píší nejrůznější vzkazy, a to nejen Fischerovi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Fischer představuje svůj program

Článek

„Tohle je fakt dobrý diskusní fórum. Zatím jsem nepotkal člověka, který by JFK volil,“ napsal například muž, který se podepsal jako Jan Pírko, přičemž poslal Fischerovi na účet jeden halíř.

Podobných komentářů jsou v seznamu přispěvatelů desítky. Jeden zní například takto: „Ahoj mami, prosím zaplať mi ve školní jídelně obědy, já to nestíhám, Kuba“. Jiný dárce si zase pochvaluje, že přispět do této diskuze vyjde levněji než si podat inzerát v seznamce.

Foto: www.rb.cz

Výpis z transparentního účtu Jana Fischera

Z kolonky poznámka na Fischerově transparentním účtu už si mnozí udělali i výhodnou inzertní plochu. Za zmíněný jeden halíř tam vkládají odkazy na nejrůznější webové stránky, například e-shopy.

Naprostá většina z diskutérů je k Fischerovi kritická, obvykle přispěvatelé kritizují jeho členství v KSČ či sponzoring od podnikatele Tomáše Chrenka.

Foto: www.rb.cz

Výpis z transparentního účtu Jana Fischera

Lidé začali Fischerovi zasílat halířové částky poté, co k tomu vyzvala iniciativa na sociálních sítích. Účelem bylo odsát z účtu část peněz, neboť banka, u níž si Fischer účet zřídil, strhává za každou přijatou platbu sedm korun. Banka už dříve ale uvedla, že za tyto záškodnické platby Fischerovi danou částku strhávat nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám