Hlavní obsah

Česko sevře chmurný podzim, celý týden bude zataženo s deštěm

Novinky, val
Praha

Českou republiku čeká v následujících dnech klasické listopadové počasí, kdy bude převládat oblačná obloha a déšť. Srážky přitom budou na horách sněhové. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco víkend byl teplotně nadprůměrný o dva stupně Celsia, v pondělí se vlivem chladného proudění od severozápadu vrátí teploty do listopadového normálu. Odpolední teploty se podle Honsové budou pohybovat mezi 7 až 11 stupni.

Kvůli vlnící se studené frontě bude na většině území zataženo s deštěm. Teprve odpoledne se začne v Česku oblačnost protrhávat, na Moravě a ve Slezsku bude ubývat až během večera.

Výrazné ochlazení pocítíme v úterý. Ráno naměříme 5 až 1 stupeň, odpoledne 6 až 10 stupňů, což je srovnatelné s ranními teplotami v pondělí. Z počátku dne bude převážně oblačno s dešťovými přeháňkami, které budou na horách přecházet ve sněhové. Odpoledne bude oblačnost ubývat na polojasno.

Rána mohou být mrazivá

Středeční ráno může být mrazivé, teploty podle Honsové klesnou od 3 k -1 stupni. Odpoledne se budou pohybovat kolem 5 až 6 stupňů. Srážky budou tentokrát četnější, na horách bude opět sněžit.

Podobné počasí bude i ve čtvrtek, kdy se odpolední teploty vyšplhají na 7 až 11 stupňů. Ranní mohou opět klesnout až k -1 stupni Celsia.

„Částečné ubývání oblačnosti a srážek očekáváme v pátek a o víkendu,“ uvedla Honsová. Převládat by mělo oblačno až polojasno, srážky se objeví jen místy a na horách budou už jen dešťové nebo smíšené. Odpoledne naměříme 6 až 10 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám