Hlavní obsah

Hlásím se do služby, píše Čechům Schwarzenberg

Právo, dan

Ve středu nebo ve čtvrtek, podle toho, jak budou doručovatelé pilní, by měla každá domácnost najít v poštovní schránce dopis od Karla Schwarzenberga. V dopise, který má Právo k dispozici, prezidentský kandidát TOP 09 vzpomíná na to, že několik let sloužil na Pražském hradě po boku Václava Havla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

„Někdy se sám sebe ptám, jestli poté, co jsme zažili tak velikého prezidenta, není ode mne troufalé se o tento úřad ucházet,“ píše Schwarzenberg.

Kandiduje podle svých slov proto, že se mu nelíbí, kam směřuje česká společnost. „Cítím, že se ideály listopadu 1989 i odkaz těch, kteří bojovali za svobodu během nacistické okupace a vlády KSČ, pomalu vytrácejí,“ uvádí.

Za dvacet let demokracie jsme podle Schwarzenberga zanedbávali „to nejdůležitější, totiž nastolení vlády práva a spravedlnosti“. Proto každého vyzývá, aby přišel k volbám.

„Je čas přestat přemýšlet o tom, co by stát měl udělat pro nás, a zvážit, co každý z nás může udělat – a promiňte mi to staromódní slovo – pro naši vlast.“ Dopis končí svým oblíbeným rčením: „Hlásím se do služby.“

Dopis do čtyř miliónů domácností dodá Česká pošta. Schwarzenberg zaplatí čtyři milióny.

Podobně Miloš Zeman v létě poslal petiční archy do dvou miliónů domácností a nyní se chystá rozeslat čtyřem miliónům svůj životní příběh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám