Hlavní obsah

Policie prověřovala prodej nekolkovaného alkoholu v sídle KSČM

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie prověřovala na základě anonymního udání prodej tvrdého nekolkovaného alkoholu v pražském sídle KSČM. Oznámení směřovalo na dovoz slivovice do komunistické centrály.

Foto: Právo

Sídlo KSČM v pražské ulici Politických vězňů

Článek

Podle informací Práva anonym směřoval na mluvčího jihomoravských komunistů Vladimíra Sáckého. „Bylo mi řečeno, že tam byla policie na základě anonymu, že tam vozím víno a slivovici. Mám svůj vlastní vinohrad,“ uvedl Sácký a doplnil, že je také majitelem vlastního sadu se sto padesáti stromy.

Odmítl přitom, že by s alkoholem obchodoval a vydělával na něm. Připustil pouze, že si za dovezenou láhev, například u příležitosti oslavy narozenin, vezme nějakou korunu.

„Samozřejmě zadarmo dávám kamarádům a spolupracovníkům, samozřejmě si za to nějaké peníze vezmu,“ poznamenal doslova Sácký. Nad anonymem se pozastavil, vyslovil otázku, zda jde o závist nebo zlomyslnost v rámci strany.

Sácký navíc zdůraznil, že jeho policie nekontaktovala. Mluvčí KSČM Věra Žežulková na dotaz Práva potvrdila, že policie na základě anonymu alkohol v sídle strany prověřovala. „Bylo to na základě nepodloženého anonymního udání,“ prohlásila. Policie se k případu doposud nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám