Hlavní obsah

Počasí ještě překvapí, od středy bude slunečno a velmi teplo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko se tento týden dočká teplého a slunečného počasí, které bude panovat od středy až do víkendu. Zatímco v pondělí a v úterý ještě počasí ovlivňuje frontální rozhraní, ve druhé polovině týdne přinese oblast vyššího tlaku vzduchu do Česka jasnou oblohu a teploty stoupající až ke dvaceti stupňům.

Počasí ještě překvapí, od středy bude slunečno a velmi teploVideo: Novinky

 
Článek

Na začátku týdne ještě počasí v Česku určuje frontální rozhraní, které se zvolna posouvá na východ. To způsobuje diametrální rozdíly mezi západem a východem ČR.

„V pondělí ty rozdíly spočívají v teplotách. Na Karlovarsku a v Ústeckém kraji je maximálně kolem 10 stupňů, na Moravě a ve Slezsku až 19 stupňů,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. V Čechách je oblačno až zataženo a postupně se budou od západu rozšiřovat přeháňky a déšť. Na Moravě bylo ráno zataženo, ale oblačnost se bude rozpouštět na polojasno.

úterý má být podle předpovědi situace opačná, alespoň co se týče oblačnosti. Pro Čechy je hlášeno polojasno, ve středních Čechách spíše oblačno, zato na Moravě zataženo, zpočátku s deštěm. Teploty se budou na celém území pohybovat mezi 10 až 14 stupni. „Odpoledne se ale nad naše území začne nasouvat oblast vyššího tlaku vzduchu, která slibuje slunečný závěr týdne a teplé jižní proudění,“ uvedla Honsová.

Od středy do neděle tak bude polojasno až skoro jasno, po ránu se místy vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Ta se ojediněle může udržet po celý den.

Odpolední teplotní maxima se budou postupně zvyšovat. Ve středu vystoupí na 12 až 16, ve čtvrtek na 15 až 19, v pátek vyšplhají na 16 až 20, sobota slibuje dokonce 17 až 21 a v neděli teploměry ukážou 15 až 19 stupňů. V místech, kde se udrží nízká oblačnost, je ale nutné počítat s teplotami jen kolem 12 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám