Hlavní obsah

Odvolaný poradce premiéra Joch bude radit náměstkovi pražského primátora

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý poradce Petra Nečase (ODS) Roman Joch, kterého premiér v úterý odvolal bezprostředně poté, co nevybíravě zkritizoval prezidenta Václava Klause, nastoupí u Tomáše Hudečka (TOP 09). U prvního náměstka pražského primátora bude pracovat na poloviční úvazek jako poradce.

Článek

„První náměstek primátora a radní pro rozvoj města Tomáš Hudeček se dnes (ve středu - pozn. red.) dohodl na spolupráci s bývalým poradcem premiéra Petra Nečase Romanem Jochem. Konzervativní publicista a politolog v dohledné době nastoupí na poloviční úvazek jako Hudečkův poradce,“ informoval mluvčí magistrátu Tomáš Kopečný.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Hudeček (TOP 09)

Hudeček uvedl, že se ztotožňuje s většinou Jochových názorů, navíc s ním komunikoval už dosud. Teď se má jeho pomoc zintenzivnit a prohloubit. "Osobně považuji za velkou chybu našich čelních představitelů, že se distancují od ideových názorů, které mimo jiné stály třeba u zrodu americké ústavy," dodal Hudeček.

Joch dosud působil jako poradce premiéra Nečase. Ten ho ale v úterý odvolal v reakci na Jochova slova mířená na prezidenta Václava Klause. Joch na svém blogu ostře zkritizoval Klause kvůli incidentu v Chrastavě, kdy na něj 26letý útočník několikrát vystřelil z airsoftové zbraně. Joch Klause mimo jiné nepřímo označil za „ufňukanou kremlofilní bábu“. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám