Hlavní obsah

Policie odstraní ze silnic 2400 zbytečných značek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté z českých silnic odstraní 2371 dopravních značek, o nichž konstatovali, že jsou nadbytečné. Další značky, které jsou ve špatném stavu, dají opravit. Informoval o tom mluvčí policejního prezidia Tomáš Hulan.

Článek

"Ze silnic by mělo zmizet například 1 066 zákazových dopravních značek, 431 značek upravujících nejvyšší dovolenou rychlost, nebo 556 příkazových a výstražných dopravních značek," řekl Hulan.

Nejvíce závad na dopravním značení objevili policisté v Jihočeském kraji, celkem 2123, tam se také bude nejvíce značek odstraňovat, navždy tam celkem zmizí 993 značek.

"Druhý v počtu návrhů, Středočeský kraj, by se dle názoru policistů obešel bez 333 dopravních značek, a hlavní město Praha bez 214," doplnil Hulan.

Okraje českých silnic jsou osázeny tolika dopravními značkami, že řidič, který musí věnovat pozornost hlavně dopravní situaci, leckdy nestíhá všechny sledovat. Mnohé z nich jsou i nelogické, třeba když hned za sebou následují značky s rozdílnou povolenou rychlostí. Než řidič vůbec stihne zpomalit, může zase zrychlit.

Právě těchto značek, které na úsecích upravují povolenou rychlost, by měli v Jihočeském kraji odstranit 218, ve středních Čechách 61. Celkem jich v ČR zmizí 331.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám