Hlavní obsah

Pro policistu Vaňka je Lessyho odvolání satisfakce

Právo, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco zlínský policejní šéf Bedřich Koutný nechtěl Lessyho odvolání komentovat, jeho náměstek Jaroslav Vaněk s Právem hovořil a bylo zcela evidentní, že Lessymu jeho slova nezapomněl. Policejní prezident oba své podřízené loni v záři nařkl, že jsou napojeni na organizovaný zločin.

Článek

Lessy takřka před rokem v rozhovoru pro Právo řekl, že jeden z obviněných údajných členů brněnského policejního gangu Rudolf Setvák zametal v minulosti jako pracovník inspekce oznámení na tehdejšího ředitele brněnské policie a pozdějšího náměstka jihomoravské krajské správy Vaňka. [celá zpráva]

Lessy tehdy také řekl, že svého náměstka Vaňka „velmi kryje“ zlínský krajský ředitel Koutný. Vaněk i Koutný všechna Lessyho tvrzení rázně odmítli s tím, že na ně cíleně útočí už několik měsíců. Poté na policejního prezidenta podali trestní oznámení. [celá zpráva]

Bez sebereflexe

Vaněk po Lessyho odvolání poznamenal, že ho mrzí, že vše zašlo až tak daleko, stejně jako to, že „Lessy neměl určitý stupeň sebereflexe“.

„Tehdy jsem nepředpokládal, že to až takto skončí. Možná si každý uvědomí, že si musí dávat pozor, co pronáší, bez rozdílu funkce a postavení,“ řekl Právu Vaněk.

Sám má se „štvavou kampaní“ své zkušenosti, v jistém smyslu vše ale vnímá jako zadostiučinění. „Za satisfakci to považuji hlavně u rodiny a u lidí, co mě znají. Kdo mě zná osobně, tak ví, jak to je,“ uvedl.

Za zlé má Lessymu i to, že přenášel osobní spory do manažerské roviny a snažil se zavádět vůči Zlínskému kraji „restrikce“. Konkrétně mělo jít o nedostatek policistů i peněz přidělených zlínskému ředitelství. Přesto mají policisté ve Zlíně podle Vaňka výborné výsledky.

„Pracuji dál, makám, snažím se tu káru tlačit dál. I v těch podmínkách, které za to období od toho 24. ledna 2011 (den jmenování Lessyho policejním prezidentem – pozn. red.), dnes je to 584 dnů, byl na mne a na pana Koutného vyvíjen neúprosný tlak od nadřízeného,“ podotkl Vaněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám