Hlavní obsah

Lessy tvrdí, že výroky, které pobouřily Kubiceho, byly vytrženy z kontextu. Nahrávka dokazuje opak

Aktualizováno

Ministr vnitra Jan Kubice (nestraník) je krajně rozhořčen výroky policejního prezidenta Petra Lessyho, které pronesl v rozhovoru pro páteční Právo. Lessy si zejména stěžoval na "podsekávání nohou policejního prezidenta", položil otázku, zda tu nejde ze strany ministra Kubiceho o útisk hraničící s rovinou trestního práva a na dotaz, jestli jde o vydírání, odpověděl: "Samozřejmě."

Rozhovor s Petrem Lessym Video: Právo

 
Článek

Kubice vydal v pátek odpoledne prohlášení, v němž uvádí, že jde o velmi závažná obvinění, která se nezakládají na pravdě, a zvažuje, že se obrátí na Generální inspekci bezpečnostních sborů, zda těmito výroky Lessy nespáchal trestný čin.

Policejní prezident vydal prohlášení, v němž uvedl, že „některá má slova byla vytržena z kontextu“, a že bude požadovat po deníku Právo nápravu. Telefonicky pak žádal, aby byly některé jeho výroky přeformulovány. Redakce to odmítla, neboť v nahrávce se Lessy vyjadřuje přesně tak, jak bylo uvedeno v jejím přepisu v Právu. Jeho výroky rovněž z kontextu vytrženy nebyly.

Dokazuje to jednoznačně část nahrávky, která se jeho sporných výroků týká.

V pátek večer policejní prezident v České televizi oznámil, že se bude chtít s ministrem vnitra sejít, jelikož situace je dlouhodobě neudržitelná.

Petr Lessy se vyjadřuje ke svému rozhovoru s redaktorem Práva Video: Česká televize ČT24

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám