Hlavní obsah

Peake někdo vyhrožuje smrtí, jejím dětem únosem a mučením

Vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) čelí výhrůžkám. Někdo jí hrozí zabitím a jejím dětem únosem a mučením. I když Peake tvrdí, že strach nemá, raději situaci nechce podceňovat, a proto se obrátila na policii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karolína Peake

Článek

Pod e-mailem, který Peake přišel v pátek a který má Právo k dispozici, je podepsaný Karel Novák. Vicepremiérku varuje, že narůstá počet nespokojených občanů, který byl k pátku 2 964 303. Peake je prý lidem pro smích, „zobe z ruky“ premiéra Petra Nečase (ODS) a ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Pisatel jí vyčítá, že  „se svou ne-stranou neprožila regulérní volby“. Zároveň vicepremiérku varuje před „jistou skupinou osob“.

„Snažil jsem se těmto lidem vysvětlit, že smrt jednoho politika nic neřeší,bohužel tato extrémistická odnož oné skupiny,nedala na mé slova a naopak,,ukázali mi dokument na kterém jsou Nečas,Kalousek a vy,na kterém jste kandidáti smrti,kdy toto proběhne vážně nevím,ale bude to ještě v tomto roce.Maximálně co mohu udělat pro vás,tak na vaši adresu zašlu fotografie vašich nejbližších členů rodiny,včetně vaších dětí a popis jejich trýznění a nechutného mučení,bohužel mi bylo řečeno,že ůnos dítěte je velmi jednoduché a primitivní,aniž by jste v té oné chvilce něco postřehla,,bohužel to jsou vážně profesionálové a jak mi řekli,tohle rozhodně by nebyl první případ.Mrzí mě to,ale podle oné skupiny lidí,která čítá kolem 18 590 osob,začne problémy naší vlády řešit osobně a posvém,“ stojí v emailu (uvádíme i s chybami, pozn. red.)

Vyhrožování nezažívá poprvé

Peake řekla Právu, že záležitost předala policii. „Nechci nic podceňovat, kdyby někdo vyhrožoval mně, tak to překousnu, ale když si někdo bere do úst moji rodinu… Strach nemám, do mého života to nijak nezasáhne, ale je to ubohost, když si někdo vybere političku a k tomu matku,“ prohlásila Peake.

Vicepremiérka o ochranku nepožádala, nepodala ani trestní oznámení. „Na děti si dohlížím sama,“ řekla. Podle ní nejde o první vyhrožování, předchozí incident se stal před půl rokem.

„Tehdy jsem se jako ústavní činitelka obrátila na policii. Na člověka přišli, byla to planá výhrůžka, a byl v podstatě politováníhodný. Vizitku na příslušného policistu jsem měla, tak jsem se na něj obrátila i v tomto případě,“ podotkla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám