Hlavní obsah

Výbuch a požár letadla na Ruzyni způsobil škodu za 200 miliónů

– Praha • Aktualizováno

Požár zachvátil v sobotu večer jeden z hangárů na letišti v Praze-Ruzyni. Zcela shořelo jedno z letadel Českých aerolinií. Požáru předcházely exploze. Škoda se odhaduje na stovky miliónů.

Exploze otřásla ruzyňským letištěm, shořelo letadlo ČSAVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Svědkové z okolí po 21. hodině Novinkám popsali exploze, z dálky viditelný kouř a následné množství hasičských vozů kolem hangáru.

Foto: pro NOVINKY Michal Růžička, Novinky

Požár na Ruzyni focený ze střechy Národního památníku na Vítkově

"Požár vznikl v hangáru F, mám informace, že v tuto chvíli je už pod kontrolou," řekla Novinkám mluvčí letiště Eva Krejčí krátce po 22. hodině.

Hangár F provozuje Czech Airlines Technics, někdejší dceřinná společnost Českých aerolinií.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči zasahují u hangáru F na letišti v Praze - Ruzyni.

"Mohu potvrdit, že poškozeno bylo jedno z letadel ATR Českých aerolinií," uvedla mluvčí společnosti Hana Hejsková. "Během události nebyl nikdo vážně zraněn. Přesné informace o celkovém rozsahu škod nejsou prozatím k dispozici," doplnila.

Podle informací Novinek vybouchlo jedno vrtulové letadlo ATR-42 a následně přeskočily plameny i na druhý stroj vedle. K explozi údajně došlo při čištění letadla a manipulaci s benzínem.

ČTK uvedla, že jeden člověk byl při nehodě zraněn. Shořet mělo letadlo, které dříve převáželo gorilu Moju z pražské zoo do Španělska. Hasiči škoda odhadují na asi 200 miliónů korun.

ATR 42 je dvoumotorový turbovrtulový dopravní letoun určený pro kratší regionální tratě. Dlouhý je téměř 23 metrů, rozpětí má necelých 26 metrů. Maximální přepravní kapacita je 50 lidí.
zdroj: ČTK

"Požár už je uhašen. Pražští hasiči tam zasahovali pouze jako záloha, pomáhali letištním hasičům s odvětráváním hangáru. Letadlo v hangáru zcela shořelo," řekla Novinkám mluvčí pražkých hasičů Pavlína Adamcová s tím, že příčinu požáru objasní teprve vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám