Hlavní obsah

VV si navrhnou nové šéfy. John a Klasnová váhají

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci Věcí veřejných se v sobotu setkají na celostátní konferenci v Hradci Králové. Ta podle šéfky klubu Kateřiny Klasnové bude jen technická a VV by se na ní měly jen usnést, že dosluhujícímu předsednictvu v čele s Radkem Johnem skončí dvouletý mandát předčasně.

Foto: Petr Horník, Právo

Radek John, Kateřina Klasnová a Petr Skokan na brífinku VV

Článek

„Teprve poté, co se rozhodne o zkrácení termínu vedení VV, přijdou na řadu nominace na předsedu z regionálních klubů. Z potenciálních kandidátů pak grémium strany rozhodne až o šesti kandidátech, kteří se utkají v přímé internetové volbě,“ řekla Právu Klasnová.

Následně vítěze musí ještě potvrdit volební konference plánovaná na červen, šéf strany si vybere pět svých místopředsedů. Konference případně také musí schválit změny stanov jako oslabení vlivu registrovaných příznivců strany, tzv. véčkařů, na chod VV.

Nemusím kandidovat, tvrdí John

Klasnová svou kandidaturu na předsedkyni stále zvažuje. „Podporu od některých klubů mám, ale sladké ano řeknu případně nejdříve straníkům,“ podotkla.

Také John se nerozhodl, zda bude kandidovat. „Počkám si na vize ostatních kandidátů. Pokud tam bude taková, která bude sjednocovat stranu, rád ji podpořím. Pokud bude dostatečně silná, tak bych do volby nešel,“ řekl Právu.

Původně měla květnová konference proběhnout v Praze, kvůli šetření ji však VV přesunuly do Hradce Králové. „Bylo to z finančních důvodů, podařilo se nám sehnat výhodnější pronájem sálu,“ dodala Klasnová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám