Hlavní obsah

O vykoupení domény Lidem.cz se postaral manžel Peake

Právo, rsk

Na desítky tisíc korun přišla internetová doména www.lidem.cz, která nese stejný název jako nová strana Karolíny Peake. Odkoupit ji nakonec musel manžel vicepremiérky Charles, na jehož jméno je od středy registrována. Hledání jména nové partaje začalo v podstatě hned 17. dubna, kdy Peake odešla z Věcí veřejných.

Foto: Petr Horník, Právo

Karolína Peake

Článek

„Zaregistrovali jsme si několik názvů, například liberalnidemokrate.cz či li-dem.cz. Nakonec se nám ale po domluvě s předešlým vlastníkem podařilo koupit za desítky tisíc doménu lidem.cz. Tu nakonec zaplatil můj manžel,“ řekla Právu. Ten potvrdil, že po registraci LIDEM převede na stranu i internetovou doménu.

„Plánuji ji darovat straně,“ sdělil Právu Charles Peake. Ten měl ještě před odchodem své ženy zdarma pracovat pro VV jako volební manažer.

To, zda stejnou pozici bude zastávat i v LIDEM, není jasné. „Domlouváme se na možné spolupráci. Jsme teprve v začátcích a o nějaké volební kampani nemůže být řeč. Zatím se s ním radím jako s někým, kdo má zkušenosti z byznysu,“ dodala Peake.

Hledání jména nové strany začalo záhy poté, co Peake 17. dubna oznámila, že kvůli konfliktnímu způsobu vedení politiky odchází z véček. Týž den si poslanec Viktor Paggio registroval doménu liberalnidemokrate.cz a 25. dubna přibyly tři další: libdem.cz, lib-dem.cz a li-dem.cz.

Jméno Charlese Peaka se v internetových registrech objevilo dva dny poté, co jeho žena odešla z VV, tedy 19. dubna. Doména lidem.cz byla poprvé zaregistrována v roce 1998. Bývalý vlastník domény lidem.cz Radek Kolář nechtěl říci, kdy s lidmi kolem Peake začal jednat o převodu domény, ani za kolik ji prodal. „Nebudu to komentovat. Nic, nula,“ řekl Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám