Hlavní obsah

V liberecké zoo uhynula koťata bílých tygrů

Právo, sz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Všechna tři novorozená mláďata bílých tygrů v liberecké zoo náhle uhynula hned po pondělním porodu. Samice Surya Bára se o své potomky nedokázala postarat.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Mládě bílého tygra

Článek

„Neúspěch při odchovu nijak neomezuje šance do budoucnosti. Náročný odchov se zde povedl zatím jen jednou,“ uvedl mluvčí zoo Ivan Langr.

Tříletá samice Surya Bára a samec Paris, narozený v roce 2005, mláďata zplodili na první pokus a bez větších komplikací byl i porod. Je proto pravděpodobné, že by samice brzy mohla zabřeznout znovu. Liberecká zoo se o sestavení úspěšného chovného páru bílých tygrů snaží už sedm let.

Langr dodal, že poslední trojčata, Achilles, Afrodita a Artemis, se narodila tygřici Isabelle v květnu 2002. Úspěšná matka ale zahynula po útoku lvů, kteří souhrou nešťastných okolností vnikli do jejího výběhu.

„Návštěvníci ale o dospělé bílé tygry nepřijdou. Atraktivní šelmy chováme od roku 1994 a jsou stále největší lákadlem naší zoo,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám