Hlavní obsah

Novým ministrem zemědělství bude Bendl, potvrdil mluvčí premiéra

Aktualizováno

Petr Bendl (ODS) bude novým ministrem zemědělství, potvrdil ve středu večer mluvčí premiéra Petra Nečase (ODS). Nástupce Ivana Fuksy v čele resortu jmenuje do Nečasovy koaliční vlády prezident Václav Klaus ve čtvrtek odpoledne. O Bendlovi, někdejším středočeském hejtmanovi a lídrovi tamní ODS, se jako o možném ministrovi spekulovalo už od úterý, kdy Nečas překvapivě oznámil konec působení Fuksy v kabinetu.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Bendl

Článek

Nečas odmítal ve středu prozradit jméno nového ministra a spekulace, že by odvolaného Fuksu mohl nahradit bývalý středočeský hejtman a exministr dopravy Bendl, nijak nekomentoval. Premiér tvrdil, že jméno nejprve oznámí prezidentovi.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas s ministrem zemědělství Ivanem Fuksou (oba ODS)

Bendl je šéfem středočeské ODS a v úterý se nepřidal ke skupině kolem bývalého šéfa poslaneckého klubu strany a premiérova názorového oponenta Petra Tluchoře, která odvolání Fuksy označila za vnitrostranický boj před kongresem.

To Nečas odmítl s tím, že měl dlouhodobé výhrady vůči ministrově práci. Na jeho stranu se postavilo i 13 ze 14 předsedů regionálních sdružení, kteří konstatovali, že změny v kabinetu jsou zcela v kompetenci předsedy vlády.

Anketa

Vítáte nástup Petra Bendla na post ministra zemědělství?
Ano
73,5 %
Ne
21,1 %
Nezáleží mi na tom
5,4 %
Celkem hlasovalo 15135 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám