Hlavní obsah

Mladík, kterého Kalousek zfackoval, se přihlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý muž, který minulý týden ve středu dostal od ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) na ulici pár facek, se přihlásil. Přiznal se, že konflikt, který se řešil i mezi ministrovými kolegy ve Sněmovně, vyprovokoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Devatenáctiletý mladík, jenž nechtěl zveřejnit své jméno, na Kalouska vulgárně pokřikoval, protože se podle svých slov zkrátka musel nějak vyjádřit.

„Pan Kalousek je pro mě symbolem prohnilosti české politiky. Když jsem ho uviděl, bohužel mě ovládly emoce. Mrzí mě to. Jinak ale nelituji, že jsem mu řekl do očí, co si o něm myslím,“ řekl mladík, který posledním rokem studuje střední školu a plánuje i studium na univerzitě, MF Dnes.

Jeho popis incidentu se od toho Kalouskova poněkud liší. Kalousek uvedl, že pokřikujícímu mladíkovi uštědřil celkem čtyři facky, sám mladík však ví jen o jedné, navíc prý nebyl vulgární sám, ale ostrá slova použil i ministr. Také věta o tom, že Kalousek bude viset, údajně nepadla, mladík prohlásil, že ministr „měl už dávno sedět“.

Kalousek mladíka zfackoval minulý týden před sídlem Sněmovny v Praze, protože jej podle jeho slov urážel. „Prostě jsem vystoupil z Poslanecké sněmovny a sprostě verbálně mě napadl jakýsi mladík ve věku mého syna. Ty urážky byly natolik hrubé, že mi přišlo vhodné dát mu pár facek. Vzhledem k tomu, že proti tomu protestoval, dal jsem mu druhých pár facek, aby pochopil, že ta reakce je zcela adekvátní,“ řekl k incidentu Právu Kalousek s tím, že se vlastně nic vážného nestalo. [celá zpráva]

Ministra financí kvůli konfliktu s mladíkem vyzval šéf ČSSD Bohuslav Sobotka k rezignaci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám