Hlavní obsah

Bárta odmítl, že by si kupoval poslance Škárku

– Praha • Aktualizováno

Ministr dopravy Vít Bárta na svém mimořádném večerním brífinku v Praze ve středu odmítl, že by si od poslance VV Jaroslava Škárky kupoval loajalitu. Potvrdil, že mu pouze půjčil peníze. Škárka následně Bártova slova odmítl s tím, že půjčky nepotřebuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vít Bárta (uprostřed) při večerním brífinku obklopen spolustraníky Kateřinou Klasnovou, Radkem Johnem a Josefem Dobešem

Článek

„Chování pana Jaroslava Škárky je pro mě velkým zklamáním, jeho výrokům vůbec nerozumím. Pan Škárka byl mým blízkým člověkem, spojovalo nás přátelství, znám ho osm let,“ řekl Bárta v emotivním projevu, který přednášel obklopen kolegy z vedení strany.

Bárta řekl, že se Škárkou vypili mnoho lahví vín a řešili spolu mnoho osobních věcí. „Nikdy jsem neváhal Škárkovi pomoci, poskytnutí finanční výpomoci jsem tedy neodmítl. Kategoricky ale odmítám, že bych si od Škárky kupoval loajalitu,“ řekl Bárta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kateřina Klasnová, Radek John Vít Bárta (všichni VV) při večerním brífinku

Škárka podle Bárty nedávno zmínil své osobní a politické problémy před dalším člověkem, svoji pomoc mu podle svých slov potvrdil i před ostatními. Je-li toto z jeho strany považováno za úplatek, šlo o cílenou konstrukci proti mně i straně, prohlásil Bárta. O tom, že peníze pro Škárku byly pouze půjčka, hovořil ve středu také ministr školství Josef Dobeš (VV) a poslanec VV Petr Skokan. [celá zpráva]

Stále nemám sílu té konstrukci uvěřit
Vít Bárta

„Omlouvám se, že jsem tuto kauzu bagatelizoval,“ řekl dále Bárta na adresu novinářů. „Stále nemám sílu té konstrukci uvěřit, i z toho, co novináři říkali, toto není asi konec celého příběhu. Nerozumím, proč jsem za svůj lidský přístup obviňován, když jsem připraven kdykoli svým blízkým pomoci. Již několik poslanců moji pomoc využilo,“ řekl Bárta třesoucím se hlasem.

Myslím si, že moje finanční situace je celkem v pohodě, takže o žádnou půjčku se nejednalo
Jaroslav Škárka v reakci na Bártova slova

Škárka: o půjčku se nejednalo

Škárka Bártova následně odmítl. "To je naprostý nesmysl. Nic takového není. Myslím si, že moje finanční situace je celkem v pohodě, takže o žádnou půjčku se nejednalo. Navíc předpokládám, že i pan Bárta jako zdatný a zkušený člověk, kdyby někomu něco půjčoval, tak by si na to nechal sepsat smlouvu," reagoval Škárka na Bártovo vyjádření v rozhovoru s ČTK.

Bárta dále sdělil, že se snaží v celé kauze vyznat. "Přiznávám, že stále řadě indicií nerozumím, děkuji všem, kteří jsou zde se mnou za podporu, řekl Bárta opět velmi vzrušeným hlasem.

Média na závěr svého projevu požádal o čas do pátku, než prý celou kauzu znovu probere se svými spolustraníky.

Škárka odevzdal ve středu na Městském státním zastupitelství v Praze 5 důkazy, které podle něj nevyvratitelně svědčí o tom, že si Bárta kupoval jeho mlčení o podivném financování strany.

„Předávám policii 170 tisíc v originální obálce, které se dotýkal jen Vít Bárta a já,“ oznámil ve středu Škárka prostřednictvím tiskové zprávy. [celá zpráva]

Kromě jiného policii na Praze 5 informoval o dalších obskurních záležitostech týkajících se VV a mimo jiné jí předložil materiály, které mají dokazovat sledování některých politiků na Praze 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám