Hlavní obsah

Sníh komplikuje dopravu na západě Čech, napadne ho až deset centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

V Karlovarském kraji začalo v pátek odpoledne hustě sněžit. Místy jsou silnice jen velmi obtížně sjízdné. Během krátké doby totiž přešel déšť ve smíšené přeháňky a poté ve sněžení. Pod vrstvou nového sněhu je na silnicích kluzký podklad. Jízda je proto komplikovaná i na rovných úsecích.

Foto: Martin Polák, Právo

Karlovarský kraj (na snímku Jáchymov) zasáhlo silné sněžení v pátek po poledni.

Článek

S postupujícím časem se oblast, kde sněží, rozšiřuje. Večer už sněžilo v Praze a později i na východě Čech, kde sněžení přecházelo v déšť. Napadnout má mezi pěti až deseti centimetry nového sněhu, na horách dokonce dvacet centimetrů.

Stále je platná výstraha Českého hydrometeorologického ústavu, která uvádí, že je vysoký stupeň nebezpečí tvorby ledovky a náledí i závějí.

 Potíže na silnicích

Komplikace jsou v Karlovarském kraji i na silnicích první třídy. Páteřní komunikace mezi Chebem, Sokolovem a Karlovými Vary je zasněžená a velmi kluzká. Zvláště průjezdy zatáčkami jsou nebezpečné. Ještě horší je situace na silnicích druhé a třetí třídy, kde zůstala ležet pod novým sněhem stará vrstva sněhu.

Sněžení komplikuje provoz i v Plzeňském kraji. Sníh leží i na povrchu dálnice D5. Na většině komunikací v regionu leží buď rozbředlý sníh, nebo vrstva nového sněhu. Místy komplikuje provoz také mlha. Na frekventovanějších úsecích zatím sníh po chemickém ošetření odtává a mění se v rozbředlou vrstvu. Ve vyšších polohách Šumavy ale zůstává ležet souvislejší vrstva. Také tam mohou řidiči narazit na zledovatělá místa nebo zmrazky.

Dopravu také komplikují nehody, u Broumova je uzavřena silnice druhé třídy 201. Osobní auto tam narazilo do stromu. Vozovku zablokoval spadlý strom.  Přerušen je i provoz na silnici 261 v Ústeckém kraji v Křešici, kde se střetla dvě auta.

D8 jede

Provoz byl v obou směrech na dálnici D8 byl obnoven před 19:30. Zablokovala ji dopoledne nehoda ukrajinského kamiónu, jehož řidič zemřel. Dalších sedm lidí utrpělo různě těžká zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám