Hlavní obsah

Řápková stáhla žalobu na ZČU

Právo, ib, ton
Plzeň
Aktualizováno

Soudní spor mezi exprimátorkou Chomutova Ivanou Řápkovou (ODS) a Západočeskou univerzitou v Plzni skončil dříve, než pořádně začal. Řápková totiž svou žalobu stáhla – původně přitom po škole požadovala milión korun odškodného a omluvu za výroky, kterými univerzita údajně zpochybnila její studium na právnické fakultě.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Ivana Řápková se svým diplomem na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Za ní rektor univerzity Josef Průša.

Článek

„Od podání žaloby uplynul rok a během něj se změnilo vedení univerzity i právnické fakulty. Ty lidi znám, vážím si jich, na celé záležitosti se nepodíleli a přitom by výsledkem sporu byla omluva od nich. Omluva od lidí, co s tím nemají nic společného,“ řekla Právu Řápková.

Rektor Josef Průša potvrdil, že Řápková vzala žalobu zpět v celém rozsahu. „Když ji podala, jsem říkal, že není důvod, proč se jí omlouvat. A na tom nemám co měnit,“ sdělil Průša.

Řápková získala na plzeňských právech magisterský titul, její studia však provází řada nejasností, na které upozornil předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa. Ten měl vést její semináře z trestního práva, Řápková na ně ale údajně nechodila, na katedře chybí záznamy o jejích zápočtech a zkouškách. Exprimátorka si nevzpomínala ani na jména učitelů, pak uvedla profesora, který byl již po smrti.

Podle informací Práva Řápková stále figuruje v seznamu magistrů, jimž reálně hrozí, že přijdou o titul.

Reklama

Výběr článků

Načítám