Hlavní obsah

Liberecká ČSSD: do koalice s ODS už nepůjdeme

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Do koalice s Občanskou demokratickou stranou nechtějí jít po komunálních volbách ve vedení Statutárního města Liberec sociální demokraté. Prostřednictvím tiskového prohlášení to Právu ve středu v poledne oznámila jednička kandidátky Martina Rosenbergová.

Článek

Sociální demokraté přitom už čtyři roky vládnou spolu s ODS na liberecké radnici a ve vedení stotisícového města sedí její náměstci – statutární náměstek pro rozvoj a územní plánování František Hruša a náměstek pro životní prostředí, technickou infrastrukturu a bezpečnost Milan Šír. V jedenáctičlenné radě města pak mají čtyři zástupce.

„Neumíme si představit povolební spolupráci s ODS v době, kdy vláda v čele s ODS provádí nespravedlivé škrty, které budou mít dopad především na rodiny s dětmi, zdravotně postižené, nemocné a zaměstnance veřejného sektoru, ale také na zaměstnanost, hospodářský růst i kvalitu veřejných služeb,“ uvedla v prohlášení Rosenbergová s tím, že kroky vlády jsou nyní v přímém rozporu s programovými prioritami ČSSD, a to i na regionální úrovni.

Ke svému závěru sociální demokraté v Liberci došli podle Rosenbergové na základě interního průzkumu mezi voliči a příznivci ČSSD. „Politika ODS je asociální na celostátní i místní úrovni a popírá princip demokracie a solidarity,“ shrnula Rosenbergová.

Reklama

Výběr článků

Načítám