Hlavní obsah

Na kandidátce na Tachovsku je i žena stíhaná za distribuci drog

– Chodová Planá • Aktualizováno
Právo, pab

Sdružení pro Chodovou Planou se několik dní před komunálními volbami musí vypořádat s nepříjemnou situací, do které ho dostala jedna z kandidátek. Čtyřiadvacetiletou Terezu Ryškovou policisté stíhají za distribuci drog. Ta se i přesto bude dál ucházet o přízeň voličů jako osmička patnáctimístné kandidátky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Slečna Ryšková byla obviněna, ale nebyla obžalována, takže zatím nenastala nutnost ji odvolávat. Ona se nám všem omluvila. My to vysvětlujeme občanům tak, že existuje presumpce neviny, a není tedy důvod, aby nemohla být volena. Její odvolání z kandidátky by nás zbytečně poškodilo,“ řekla Právu Sylva Zítková, která je lídrem jmenovaného sdružení. To má letos podle tajemníka úřadu městyse Chodová Planá Jana Kováře volební premiéru. .

O celé záležitosti informuje Zítková také na webových stránkách sdružení. „Vzhledem k odjezdu do lázní jsem se nemohla věnovat výběru dalších kandidátů a sestavení kandidátní listiny. Toto si vzali na starost členové, kteří stáli na počátku založení sdružení, a kteří oslovili také mě. Když jsem se vrátila z lázní, bylo sdružení již zaregistrované. Neznala jsem všechny lidi na kandidátní listině, ale neměla jsem důvod o nikom pochybovat,“ uvádí žena, která pracuje na odboru dozoru a kontroly veřejné správy ministerstva vnitra.

Obchodování s marihuanou

Dále Zítková na webu píše, že společně s ostatními členy sdružení se plně věnovala přípravě programu a prezentace. „Když jsme měli vše hotové a radost z dobře vykonané práce, začaly se šířit řeči o jedné člence našeho sdružení. Ta byla předvedena Policií ČR k výslechu. Člověk by si řekl: dobře načasováno. Nechci ale nikoho podezřívat, “ dodává.

Ryškovou společně s jejím bratrem policisté zadrželi pro podezření, že obchodovali s marihuanou. „Muž a žena byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Jsou ohroženi trestní sazbou až do pěti let,“ potvrdil šéf tachovské policie Luděk Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám